Мерил Стрийп получи наградата "Златна мечка"

Мерил прибави и Златна мечка в безкрайния си актив от отличия
Снимка: Getty/Guliver
62-годишната американска актриса Мерил Стрийп получи най-високото отличие "Златна мечка" на 62-я Международен кинофестивал в Берлин, съобщиха от организационния му комитет.

"Радваме се, че имаме възможността да наградим с почетна "Златна мечка" такава световна звезда и великолепна актриса, каквато е Мерил Стрийп. Вашият талант, който Ви позволява с лекота да преминавате от драматични към комедийни роли, е многостранен" заяви ръководителят на фестивала Дитер Кослик, връчвайки й статуетката за цялостен принос.

Извън конкурсната програма на Берлинале беше показан последният филм на Стрийп "Желязната лейди" (The Iron Lady), където актрисата влиза в образа на бившия британския премиер Маргарет Тачър. За него Мерил получи и своята 17-та номинация за "Оскар", което е своеобразен рекорд в 84-годишната история на най-престижните световни кино отличия.

"Когато играя даден персонаж, аз се опитвам да се превъплътя и да не го съдя. Не мога да обичам или ненавиждам дадената личност, защото тогава не бих могла да я изиграя", сподели Стрийп в германската столица.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти