Edna обичана от милиони 90-годишна жена: кралица Елизабет II

Edna обичана от милиони 90-годишна жена: кралица Елизабет II
Снимка: Getty/Gulliver

Този уикенд в Лондон определено беше уикендът на кралицата... Edna жена на 90 години, обичана от милиони хора във Великобритания и целия свят.

Още в събота, 11 юни започна церемония по празнуването на т.нар. официален рожден ден на кралица Елизабет Втора, която реално навърши 90-години още на 21 април.

Кадри от честванията можете да видите в специалната ни галерия ТУК.

По обед от Бъкингамския дворец няколко каляски с членове на кралското семейство се отправиха към парадния плац на Кралската конна гвардия - съпругата на престолонаследника принц Чарлс херцогинята на Корнуол Камила, съпругата на принц Уилям кембриджската херцогиня Катрин и петият по ред наследник на британския трон принц Хари.

Процесията завърши с каляската на Елизабет Втора, приветствана от хиляди жители и гости на британската столица. Кралицата бе облечена в зелен тоалет и шапка от същия цвят, а съпругът й принц Филип, който навърши 95 години, бе в офицерска униформа с висока шапка от меча кожа.

След края на церемонията кралската процесия се завърна в Бъкингамския дворец, откъдето наблюдава демонстрационния полет на 29 самолета на британските ВВС.

В неделя, 12 юни, тържествата по случай годишнината на британската кралица продължават с многолюдно улично увеселение пред Бъкингамския дворец.

Традицията да се чества не само фактическият, а и официалният рожден ден на британския монарх, датира от 1748 г. От 1974 г. той се празнува в интервала 11-17 юни (най-често се празнува около 3 дни) тъй като вероятността от валежи, които да попречат на тържествата, е много малка.

Вижте още кадри от тържествата в Лондон ТУК >

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти