Джеймс Бонд отново стъпи на големия екран

Джеймс Бонд отново стъпи на големия екран
Снимка: Getty/Guliver

В Лондон се състоя световната предпремиера на "Skyfall" – 23-то издание на филма, посветен на приключенията на Джеймс Бонд. То съвпадна с 50-годишнината от кинематографичния живот на агент 007.

Самият Даниел Крейг, който изпълнява ролята на легендарния Бонд в последните няколко филма, сподели, че да изиграе тайния агент на Нейно величество за него е истинска чест. 

44-годишният актьор, облечен в смокинг и с прибрани руси коси, бе посрещнат като крал на червения килим, където към него се присъединиха останалите звезди от филма – Джуди Денч и Хавиер Бардем.

"Истинска чест е да съм част от приключението Джеймс Бонд и да имам късмета да се снимам във филма в годината на 50-годишнината на агент 007", каза Даниъл Крейг преди прожекцията в присъствието на принц Чарлз и съпругата му Камила във величествената "Роял Албърт хол".

"Няма такова нещо като предпремиера, но тази изглежда още по-специална", добави пред стотици фенове актьорът, който се въплъщава за трети път в измисления от Йън Флеминг шпионин.

Джеймс Бонд принадлежи "на публиката, така че трябва да се има предвид това", смята режисьорът на "Skyfall" Сам Мендес, носител на Оскар през 2000 г. за "Американски прелести".

"Исках само да направя филма, който имах желание да видя. Исках да заговори 13-годишното момче, което спи в мен", обясни той.

"Много съм изнервен, но завърших филма, така че всичко е наред. Просто имам нужда от почивка".

В това издание, вече приветствано от критиката като един от най-добрите Джеймс Бонд, агент 007 с внушителна мускулатура се сблъсква с лошия Раул Силва, изпълняван от Хавиер Бардем.

Бонд обаче е покорен от чара на кестенявата и с изкусителни форми Северин, интерпретирана от французойката Беренис Марло.

Филмът излиза в петък по екраните на Великобритания и Франция, а на 9 ноември в САЩ и Канада.

Доходната киносага, започнала с "Джеймс Бонд 007 срещу д-р Но" през 1962 г., досега е донесла световен боксофис от над 5 млрд. долара.

Петдесетгодишнината даде повод за редица събития по света, сред които търгове, изложби и един документален филм.

Тази световна икона е смятана във Великобритания за една от скъпоценностите на националното културно наследство – дотолкова, че Дениъл Крейг имаше привилегията да заснеме минифилм с кралицата за церемонията по откриването на Олимпийските игри.

Знак за неугасващата страст на феновете е фактът, че двете разпродажби на предмети от вселената Джеймс Бонд, организирани от "Кристис" в началото на октомври в Лондон, донесоха над два милиона евро, надхвърляйки и най-оптимистичните предвиждания. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти