Диви животни като аксесоари

Диви животни като аксесоари
Снимка: netinfo

Новият брой на сп. "The Harper's Bazaar" предизвика редица негативни реакции и коментари.

Списанието е посветило корицата си и специална фотосесия на актрисата и модел Кейт Ъптън. Проблемът обаче идва от това, че блондинката е представена като медицинска сестра на няколко диви животни бебета.

Идеята за снимките е на Карин Ройтфилд, която е подложена на остри критики, заради включването на малки животни в модни фотосесии.

Редица природозащитни организации, сред които и РЕТА, остро разкритикуваха използването на диви животни на няколко месеца за подобен род снимки. В техни официални изявления се казва, че това все пак са диви, не домашни животни, които са изтръгнати от нормалната за тях среда, което е силно стресиращо.

Освен това са едва на няколко месеца, тоест, са още бебета със слаб имунитет и силно уязвими към болести и микроби, пренасяни от човека.

Бебета тигър, леопард и гибон правят компания на Кейт на снимачната площадка, тя ги прегръща и те си играят с аксесоарите ѝ (вижте снимки тук, тук, тук и тук).

Организаторите на фотосесията и самото списание са се опитали да се защитят от нападките на критици и природозащитници, като обяснили, че животните са взети от зоопарк, биологичните им майки са ги отхвърлили и хора се грижат за тях, както и че по време на снимките е имало специалисти, които да се грижат за тях.

Това обяснение обаче не е повлияло много на хилядите гневни читателки на "The Harper's Bazaar", които са видели фотосесията на Кейт Ъптън.

Според отзивите им използването на живи диви животни на по няколко месеца като модни аксесоари е проява на много лош вкус и е много вероятно това да ги откаже да си купуват повече списанието.

Наскоро подобен скандал бе възникнал, когато Джъстин Бийбър сподели своя снимка заедно с домашния си любимец – бебе маймунка капуцин.

Певецът твърди, че животното си имало специален обучен гледач, но по-големият проблем е, че маймунката е едва на няколко месеца и е прекалено малка, за да бъде отделяна от майка си и да обикаля по самолети, хотели и концертни зали заедно със собственика си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти