Тим Бъртън режисира поредната анимация

Тим и Хелена имат 10-годишна връзка и две деца
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ексцентричният американски режисьор Тим Бъртън в момента работи върху черно-бял анимационен филм, който е озаглавен Frankenweenie. Не случайно и името на лентата наподобява това на прочутата книга на английската писателка Мери Шели - ''Франкенщайн'', защото сюжетната линия разказва за момче, което иска да съживи починалото си куче с помощта на научен експеримент (кадър от филма).

Е, във ''Франкенщайн'' нямаше кучета, но отново основният персонаж беше върнат към живот от отвъдното. Относно новия си проект 53-годишният режисьор допълва:

''Използвах идеята от романа на Мери Шели, но нашият сценарий е с доста по-позитивно звучене, все пак говорим за детски филм.''

Да припомним, че единствената номинация на Тим за ''Оскар'' е точно с анимационна лента в лицето на ''Булката труп'' през 2006-та. Frankenweenie се очаква да тръгне по кината в края на следващата година, а сред актьорите, които ще озвучат анимираните образи са Уинона Райдър и Мартин Ландау.

Бъртън е известен с това, че почти винаги за главните роли в своите проекти избира тандема Джони Деп и собствената си съпруга Хелена Бонъм-Картър. Колко удобно само, а?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти