Арестуваха Дарил Хана

Снимки от ареста на Дарил
Снимка: Getty/Guliver

Американската полиция арестува известната холивудска актриса Дарил Хана и племенника на 35-я американски президент Джон Кенеди – Робърт Кенеди младши, предаде БГНЕС.

Двамата, заедно с други активисти еколози, се бяха оковали за оградата на Белия дом. Те протестираха срещу строителството на петролопровод в Тексас, предаде Асошиейтед прес.

Активистите се обявиха срещу изграждането на петролопровода Keystone XL-7, многомилиарден проект на корпорацията TransCanada, по който ще се транспортира суров петрол от Канада за рафинериите в Тексас.

Те смятат, че проектът ще нанесе вреди на околната среда и може да доведе до екологична катастрофа.

В неделя ще се състои протест с участието на най-малко 20 хиляди души.

По данни на медиите са задържани около 50 души.

Дарил Хана не за пръв път е арестувана за участие в протести. През 2011 тя беше осъдена да плати глоба от 100 хиляди долара за подобна акция край Белия дом.

"Заплахата от климатична криза е огромна и наш дълг е да действаме. Настояваме президентът да се откаже от проекта за петролопровод", каза актрисата в интервю за телевизия Фокс нюз.

От корпорацията TransCanada заявяват, че тръбопроводът ще бъде по-безопасен от вече съществуващите. Той е дълъг над 2700 км и ще доставя по 830 хиляди барела дневно. 

Дарил не е единствената холивудска звезда, която бива арестувана за участие в протести. Преди известно време белезници бяха поставени на Джордж Клуни и баща му. Припомнете си историята тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти