Възрастта не е само число: ето как я понася косата ни през годините

коса възраст години
Снимка: Thinkstock

Тялото ни се променя с възрастта, като изключение не прави и косата. При нея редица жени забелязват промени през годините – от текстурата през цвета до дебелината.

Загубата на коса е едно от явленията, за което специалистите казват, че се наблюдава при почти половината жени още преди да навършат 50. Нормално е да се губят стотина косъма на ден, но ако периодите на падане се появяват през по-кратко време или косопадът е по-интензивен, може да се наблюдава оредяване.

Състоянието на косата през годините зависи още от гени, начин на хранене и, разбира се, третирането ѝ. Други важни фактори са също промените в нивата на хормоните, свързани с бремеността, приемането на контрацептиви и настъпването на менопаузата, както и честият ни спътник стреса. Заради него растежът на косата може да се забави, като това е част от механизма, който дава предимство на други органи.

За да се грижим възможно най-добре за косата си е необходимо да се приема витамин B и E  заедно с биотин, цинк, желязо, както и да се опитаме да намалим стреса, доколкото е възможно.

коса съвети
Снимка: Thinkstock

Независимо от индивидуалните особености при косата на всяка edna от нас, някои признаци се наблюдават при повечето жени на една и съща възраст. Вижте какво може да очаквате от косата си през различните десетилетия, в които се намирате или ви предстоят.

Към галерията >>>

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти