Всичко, което прави онова време от месеца още по-трудно

Всичко, което прави онова време от месеца още по-трудно
Снимка: Thinkstock

Болка в корема, общо неразположение и главоболие: редовните болки и нередовният месечен цикъл са достатъчно нервиращи и без това, не мислите ли? 

Има обаче няколко неща, които влияят отрицателно на вашето тяло и емоции през онова време от месеца:

1. Стресът

Стресът не само се отразява на настроението ни отрицателно, той влияе на целия този наш период. Освобождаването в организма на хормона на стреса кортизол и постоянните малки експлозии в организма ни може да доведе до неправилна или липсваща менстроация.

2. Липсата на сън

Въпреки че не винаги имаме възможност да спим по 8 часа, е хубаво да следим,ч е получаваме достатъчно сън. Има изследване, проведено сред медицински сестри и техните натоварени смени, което доказва, че при нередовен сън има смущения в цикъла ни. 

3. Кафето

По време на ПМС е факт, че ние сме по-чувствителни и емоционални, понякога имаме пристъпи на тревожност, напрежение, безсъние или раздразнителност. Ако решим да пием повече кафе през това време, за да преборим умората, рискуваме да увеличим и нивото на безспокойство в организма си и да засилим ПМС.

4. Пътуванията

Пътувате ли много? Може би това е причината менструалният ви цикъл да е нередовен. Поради промяната ва времето или нередовният сън в организма се образува повече мелатонин, чрез който тялото се адаптира по-лесно към новите условия. 

5. Алкохолът

Ако сме изпили малко повече чаши вино предишната вечер, това би било предпоставка за по-тежки коремни спазми, тъй като алкохолът влияе негативно на вашия цикъл. 

6. Шоколадът... ( да, и ние решихме да игнорираме това, но все пак трябва да знаем защо... )

Много жени изпитват огормен глад по време на техния месечен цикъл и отчаяно се нуждаят от шоколад. Всепак е добре да знаем, че шоколадът може да причини сериозен дискомфорт в коремната област. 

Кажете ни вие как се справяте с неразположението по време на вашия месечен цикъл?

Още интересни неща, които можете да прочетете:

Месечният цикъл

Храните, които да избягваме по време на месечния цикъл

6 причини да ви закъснява, освен бременност

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти