Тичате, но не отслабвате - защо става така

Какво по-приятно от крос в парка
Снимка: sxc.hu

Мечтаете си за лято, море, плаж и нов бански, в който да изглеждате перфектно. За да изпълните последното знаете, че трябва да положите усилия и го правите – захванали сте се да тичате в опит да влезете във форма и да повдигнете тонуса.

Времето си минава, а резултат не се забелязва. Какви може да са причините, за да не сваляте килограми, въпреки че тичате?

Като начало се замислете с ръка на сърцето колко често и колко дълго тичате? С два кроса по 40 минути в седмицата може да поддържате тонус, но не и да отслабнете. Пробвайте да излизате за 45-минутен джогинг всеки работен ден в продължение поне на месец и ще има повече резултат.

Друг фактор е натоварването. Ако повече вървите, отколкото тичате и пестите силите си, няма как да горите калории.

Важен момент е храненето. Въпреки че по време на тичане се изразходват много калории, няма как да очаквате да губите килограми, ако не сте махнали тежката и мазна храна от менюто си. Заложете повече на богатите на фибри храни, плодовете и зеленчуците и избягвайте захарта, пърженото, както и преяждането. Цялата философия на отслабването е да изгаряте повече калории, отколкото приемате.

Ако смятате да превръщате тичането във ваш навик, то трябва да знаете, че е нужно да променяте тренировката си. Когато вече сте влезли във форма и сте по-издръжливи, започнете да се натоварвате повече.

Изберете по-дълъг маршрут, бягайте с малки гирички в ръце, спирайте, за да правите упражнения и разтягания ли казано накратко – не се придържайте към една и съща техника, а разнообразете тичането и увеличете натовареността, за да има по-голям ефект и да не си губите излишно времето.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти