Социалните мрежи в помощ на отслабващите

Социалните мрежи в помощ на отслабващите
Снимка: Thinkstock

Много пъти сме споделяли, че един от ефективните начини да следите какво точно ядете.

По този начин да се справите по-успешно със спазването на диета, е да си водите хранителен дневник.

В него записвате всичко, което консумирате и след това лесно следите какво и кога сте похапвали и било ли е то добре за вас.

Сега обаче се оказва, че ако споделяте тази информация в определена вирутална среда пред други хора, диетата ви ще бъде в пъти по-успешна, а вие самите по-малко ще се изкушавате да посягате към забранената храна.

За какво точно става дума – да участвате в определен форум или да правите постове в "Туитър" и заедно с друга група отслабващи да си споделяте взаимно кой какво, колко и кога е похапвал.

 

Важен е психологическият момент, когато ще трябва да споделиш с останалите, че си прегрешил и нарушаваш хранителния си режим, или когато получаваш поощряване от другите за това, че се справяш успешно и постигаш резултати.

Нищо не ви пречи да опитате и този метод, като най-важното е да бъдете напълно честни към себе си и към другите и да не се опитвате да се самозаблуждавате какво ядете.

Още един плюс е, че другите ще споделят с вас своето меню и така ще имате повече идеи какво да хапвате самите вие, как да разнообразявате трапезата и какви диетични блюда да приготвяте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти