Ще изкарам менопаузата като мъж

зряла двойка
Снимка: Unsplash

Велина Томова

Мъж в критическата: Тръгва на спорт, връща се към хобитата си от младежките години, купува си нова кола, (евентуално) си намира млада любовница.

Жена в критическата: Напълнява, озлобява се, спира да й се излиза, не спира да си повтаря, че е грозна и стара, съсредоточава се върху внуците, което още повече я изморява и изнервя.

Кой, според вас, си живее по-добре в този така или иначе предизвикателен период от живота? Познахте, отново са мъжете.

Вярно е, че негативните страни на менопаузата при жените се дължат до голяма степен на подлата игра на хормоните.

Но и нашият поглед върху живота, навиците и вътрешната ни нагласа също играят сериозна роля в това дали ще преминем през този период относително спокойно или напротив, ще се сблъскаме с всички негативни последици.

На първо място още отсега, без значение на колко години сте, трябва да приемете, че рано или късно месечният ни цикъл ще приключи. Това не значи, че животът ни приключва, напротив.

Месечният цикъл е период от живота на жената. Той не определя как трябва да се чувстваме, нито как да изглеждаме.

Колкото по-бързо приемем мисълта, че ще ни се случи, толкова по-спокойни ще сме, когато се случи. Много помага да се говори и с жени, преминали вече през това и продължили живота си спокойно.

Навършите ли 40, започнете да мислите повече за себе си.

зряла двойка
Снимка: Unsplash

Всеотдайността и грижите за семейството са нещо прекрасно, но сте длъжни да се грижите и за себе си, за да се радвате по-дълго и пълноценно на същото това семейство.

Запишете се на спорт, който ви доставя удоволствие. Или ходете на дълги разходки в парка. Важното е да го правите редовно, дори това да означава веднъж седмично.

Спомнете си и всичките си любими хобита. Или пък още по-добре, запишете се да научите нещо ново. Може и да не е на платен курс. В интернет има достатъчно видеа, от които можете да научите сами нещо ново.

жена сутрин утро
Снимка: Thinkstock

Отървете се от всичко, което ви дразни в живота – ваши собствени черти, които не харесвате, хора, места и събития, на които просто не искате да присъствате. Не правете на сила нищо, което можете да си спестите.

Не се отказвайте изцяло от секса. Заради хормоните вероятно мисълта ще ви се струва отблъскваща, но използвайте всеки „проблясък“, в който ви се прииска близост, за да сте с партньора си.

Това ще помогне на хормоните да не скачат нагоре-надолу, а и вие ще се чувствате отново желани.

И макар да не можем да изчерпим темата само с една статия, нека завършим положително със заглавието: да се поучим от мъжете и да изкараме критическата на яхта ;)

П.С. Не пропускайте ежегодните профилактични прегледи при гинеколог, той е най-добрият ви приятел и гарант, че менопаузата ви ще мине по възможно най-добрия начин. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти