Създадено за Renovax Rapid

Решение за вашите стави, кости и мускули

Решение за вашите стави, кости и мускули
Снимка: iStock/Getty Images

Болките в ставите могат да бъдат мъчителни. Тормозят ни не само физически, а и емоционално, защото ни пречат да водим нормален начин на живот. Карат ни да се откажем от любими дейности, да се затворим вкъщи, отделят ни от средата и от приятелите ни.

Но какви са всъщност причините за болките в опорно-двигателната система и как да се справим с тях? Защо ни боли?

С напредването на възрастта, колкото и да сме били активни през целия си живот, започваме да усещаме различни болежки в ставите, костите и мускулите. Болка, пукане и триене при движение, намаляване обема на движение на ставата и слабост на мускулите около нея – тези симптоми са много характерни за заболяването остеоартрит (около 40 млн. човека в ЕС страдат от това заболяване).

Renovax
Снимка: Renovax Rapid

С годините хрущялът, който покрива костите и помага на ставата да се движи гладко, започва да се износва. Това води до усещане за дискомфорт при движение, а понякога и до силна болка.

Но ако остеоартритът е заболяване на „напредналата възраст“, означава ли това, че трябва да се примирим с болката до края на живота си?

В никакъв случай! С правилния терапевтичен подход оплакванията от опорно-двигателната система могат да се намалят или поне да се спре прогресията им към по-сериозни състояния. Редовна и подходяща физическа активност, поддържане на нормално телесно тегло и здравословно хранене определено биха могли да ви помогнат. Но има и други важни допълнения.

Далеч от нас, в пустинята Калахари, Южна Африка расте едно красиво многогодишно тревисто растение, което цъфти с червени, лилави или бели цветове. Това растение се нарича Дяволски нокът (Harpagophytum procumbens). Африканската традиционна медицина го използва от векове за облекчаване на заболявания като остеоартрит, ревматоиден артрит, тендинити и др.

Как работи Дяволският нокът?

Дяволският нокът притежава много активни съставки, но основно значение за положителните ефекти на екстракта върху опорно-двигателната система имат т.нар. харпагозиди. Една от многото полезни функции на тези трудни за произнасяне съставки е намаляването на възпалението в ставите.

Съществуват много клинични и научни данни, които потвърждават, че приемът на Дяволски нокът е възможно да облекчи болката (пример за такова проучване е Ефикасност и поносимост на Harpagophytum procumbens спрямо диацерхеин при лечение на остеоартрит). Това от своя страна води до по-рядкото прибягване до употребата на нестероидни противовъзпалителни медикаменти, които се предписват при остеоартрит и други заболявания на опорно-двигателната система. Приемът на тази група медикаменти често е придружен от странични ефекти – те дразнят стомаха, а при някои групи пациенти са абсолютно противопоказани. Дяволският нокът е добра алтернатива в подобни случаи.

„Нахранете“ ставите, костите и мускулите си

Чудесата и положителните ефекти на Дяволския нокът и харпагозидите не свършват дотук! По-горе споменахме, че с течение на времето хрущялът, който покрива костите и поема напрежението и натоварването от тежестта на тялото върху ставата, се износва. Износването на хрущяла води до нарушаване на гладкото движение в ставата и поява на описаните по-горе симптоми. Тук идват добрите новини - приемът на екстракт от Дяволски нокът може, както да забави износването на хрущяла, така и да го предпази от увреждане.

Renovax
Снимка: Renovax Rapid

Също така спомага за стимулирането на процеса на образуване на костна маса и е възможно да забавят развитието на остеопорозата.

Не на последно място, екстрактът от Дяволски нокът може да намали болките в мускулите, както и да облекчи сковаващата мускулна треска, ако спортувате активно или извършвате тежък физически труд в ежедневието си.

Колко харпагозиди ни трябват, за да получим дяволски добър ефект?

Смята се, че най-качествените екстракти от Дяволски нокът на пазара съдържат 5% харпагозиди, което гарантира максимална ефективност на растението. Ако се чудите с какво да подпомогнете ставите, костите и мускулите си, да предпазите двигателната система и да си върнете нормалния ритъм на живот, то Renovax Rapid е именно такъв продукт - разработен за активна грижа за стави, кости и мускули.

Renovax
Снимка: Renovax

Съдържа екстракт от Дяволски нокът и задължителните 5% харпагозиди. За по-пълно и комплексно действие към него са добавени допълнителни активни съставки. Глюкозамин, който е един от градивните елементи на хрущялната тъкан и е отговорен за здравината на костите, както и МСМ - биологично активна сяра, манган и витамин С – отговорно за производството на колаген.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти