Рецептите от Hell's Kitchen България: Сьомга с аспержи и сос холандес

сьомга
Снимка: Thinkstock

Добавяме още една виртуална страничка от рецептурната книжка на Hell's Kitchen - за сьомга с аспержи. 

Продукти:

Сьомга (порцирана) – 200гр

Зехтин

Краве масло – 50гр

Пречистено масло (избистрено) - 180гр

Аспержи – 3 бр

Яйца (жълтъци) – 2бр

Бульон (зеленчуков) – 100гр

Бяло вино – 30мл

Лимон

Сол

Бял пипер

Начин на приготвяне

В силно загрят тиган запечатваме филето сьомга. Винаги от обратната на кожата страна. Запечатваме в ковектомат или фурна до готовност. След това монтираме със студено масло. На водня баня, в купа , добавяме бяло вино, жълтъците и пречистено масло на тънка струя до получаването на хомогенна, пухкава смес. Подправяме със сол, бял пипер и лимонов сок. В съд поставяме предварително обелените и подготвени аспержи, бланшираме в малко зеленчуков бульон, след което глазираме в масло и подправяме със сол, пипер и лимонова кора.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент