Разликата между подкожни мазнини и целулит

Разликата между подкожни мазнини и целулит
Снимка: netinfo

Целулитът произхожда от натрупаните подкожни мазнини, но едновременно с това представлява и нарушение в нормалната структура на подкожната съединителна тъкан. Това е причината подкожната мазнина да се "избутва" към кожата и да й придава "портокалов" вид, добре познат на голяма част от дамите.

Спрямо генетичната разположеност, повечето жени натрупват мазнини в конкретни области - ханш, бедра, хълбок и това не е непременно свързано с наднорменото тегло.

Едновременно с това има установени разлики в структурата на съединителната тъкан, която придържа мазнините под кожата при мъжете и жените.

Според някои изследователи, слоят на съединителната тъкан под кожата при жените е неравномерен и с известни накъсвания, не е гладък и без прекъсвания, както е при мъжете.

Това именно е причината при натрупването на подкожни мазнини те да бъдат "изтиквани" към кожата.

Местата, на които се образуват трапчинки са местата, където тази съединително-тъканна преграда е незасегната.

Според други автори съединителната подкожна тъкан при жените е по-малко гъвкава, което води до придърпване на кожата, когато има натрупване на мазнини в някои области. Освен това кожният слой при жените обикновено е по-тънък от този при мъжете, което ги прави доста по-уязвими към целулита.

На кратко - при целулита има натрупване на подкожна мазнина в определени области и същевременно нарушения в структурата и функцията на съединителната подкожна тъкан - ако един от тези елементи липсва няма да има целулит.

Можем да се преборим с несъвършенствата на тялото си с правилно хранене и най-вече със спорт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти