Отслабване с оцет: най-важното, което трябва да знаем

Ябълковият оцет се използва от векове като здравословен тоник, който понижава кръвната захар и кръвното налягане. Днес той е много популярен като напитка за отслабване и намаляване на теглото.

От какво се прави ябълковия оцет?

Първо, плодовете се режат на дребно и към тях се добавя мая, която превръща захарта в ябълките в алкохол. След това се слага бактерия, която ферментира алкохола в оцетна киселина. Обикновено целият процес трае около 1 месец.

Една лъжица ябълков оцет съдържа около 3 калории и никакви въглехидрати.

Откъде идва ефектът на отслабването с ябълков оцет?

Както вече споменахме, има проучвания, които доказват антиглекимичния ефект на ябълковия оцет. Той сваля кръвната захар благодарение на оцетната киселина, която подобрява способността на черния дроб и мускулите да обработват глюкозата в кръвта ни.

Също така той спомага за намаляването на нивата на инсулин. Ябълковият оцет ще подобри метаболизма ви и ще стопи мазнините, които са натрупани като запас в коремната област и около черния дроб. Нивата на лошия холестерол ще спаднат. И не на последно място – ябълковият оцет драстично намалява чувството на глад и апетита за нещо сладко.

По време на проучване на група от 10 души е даден високовъглехидратен обяд. След това част от тях са приели и ябълков оцет. При тях нивата на кръвната захар били с 55% надолу. Също така до края на деня те приели между 200 и 300 калории по-малко от останалите пациенти, тъй като се чувствали по-сити.

оцет
Снимка: Istock

Колко оцет трябва да приемаме, за да отслабнем?

Ефект на отслабване с ябълков оцет ще има дори ако приемате между 15 или 30 милилитра на ден, което прави съответно 1 или 2 супени лъжици. Може да добавите малко зехтин и с получения дресинг да овкусявате салатите си.

Също така може да си ферментирате зеленчуци в оцета. Някои хора пък го смесват с вода и го пият директно преди хранене. Най-добре е да започнете с около 5 мл на ден и ако организмът ви реагира добре, да увеличите постепенно дозата.

Вижте ТУК какви са ползите, но и опасностите от приемането на оцет за отслабване >>>

Какви са ползите, но и опасностите от приемането на оцет за отслабване

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти