Отбелязваме световния ден на здравето

Полет към по-здрав живот
Снимка: Getty/Guliver

На днешния 7 април светът отбелязва международния ден на здравето, като на същата дата е основана и Световната здравна организация (СЗО) през 1948 година.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Мотото за 2012 г. е: "Остаряване и здраве: Доброто здраве добавя живот към годините".

Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 1964 г. насам.

Международният празник е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до обикновения човек да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.

Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, световният ден на здравето дава възможност да се започнат масови действия за опазване здравето на хората.

По повод празника в парка "Заимов" в София асоциация "Сърце", Национална пациентска организация и Дружеството на кардиолозите в България организират безплатна скринингова акция за наличие на сърдечносъдови рискови фактори. Скринингът е част от кампанията "Пази сърцето си!" и ще наблегне върху значението на навременната профилактика и ранното лечение на този тип заболявания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти