Ново начало и нова диета за отслабващите

Ново начало и нова диета за отслабващите
Снимка: Thinkstock

Януари е един от най-доходоносните месеци за диетолози и фитнес инструктори. Все пак – нова година, нов късмет и нова диета.

Влизането във форма след празниците е приоритет на голяма част от хората, като много от тях са си обещали, че през новата година ще свалят всички излишни килограми и ще стегнат тялото си. Затова специалистите ни съветват да не бързаме с топенето на килограми.

През изминалата година модерно беше да постим два от дните в седмицата, а през останалите да ядем каквото ни се иска. Този режим е по-известен сред диетите, като 5:2.

Новата година обаче ни изненадва с нова тенденция. Диетолозите съобщават за новата мания за вталяване, а именно ден си позволяваме каквото ни се яде, ден постим.

Професионалистите уточняват, че да постиш съвсем не означава да не се храниш. В превод за дамите тази дума позволява до 500 калории храна на ден, докато на господата са позволени 600.

Това е почти нищожно количество храна и много от хората, които са пробвали този режим, не успяват да издържат до края му.

Едни от най-популярните режими на постене са тези, в които през свободните от диета дни, ядем каквото и колкото поискаме. Балансът се постига чрез намаления прием калории на следващия ден.

Диетологът Иън Марбър е на мнение, че подобен хранителен режим никак не е добър за организма и не го препоръчва, независимо от бързите резултати.

"Минимално хранене, а след това вероятно преяждане не би следвало да се превръща в постоянен начин на хранене", коментира Марбър.

През последните години подобни хранителни режими са предпочитан метод за отслабване не само сред знаменитостите, а и сред всички, които искат да се отърват от натрупаните килограми през зимата.

Диетолозите препоръчват отслабването след празниците да става постепенно, за да не навредим на здравето и организма си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти