Създадено за

Не позволявай на настинката да те спре (3 билкови решения)

кашлица грип
Снимка: iStock

След хубавото лято идва сезонът на хубавите настинки. Лесно става. Усмихва се слънцето по обяд, отпускаме се, че е топличко, а малко след това подухва тънкият, но опасен есенен ветрец.

Рязката смяна на температурата поставя тялото и имунната ни система на изпитание. Изморено от борбата с температурните разлики, то може лесно да бъде повалено от т.нар настинки.

Всъщност ние не се разболяваме просто защото ни е станало студено, а защото тялото ни се е „изморило“ да се бори с ниската температура и е станало податливо на вируси.

За разлика от грипа, „настинката“ минава по-леко и може да се изкара „на крак“.

Това обаче далеч не означава, че няма да изпитвате дискомфорт или че не сте заразни – вие сте все така носител на вирус и е нужно адекватно лечение.

Ако нямате температура, но кашлицата, хремата и болезненото гърло ви тормозят, можете да разчитате на помощ от природата (и малко от фармацевтите).

За хремата - ментол и евкалипт

кашлица грип
Снимка: iStock

Запушеният нос много обича нежни инхалации с ментолово и евкалиптово масло. Те действат анти-бактериално, отпушват носа и облекчават дишането.

За кашлицата – живовляк, мащерка и мед

Един хубав чай с тези съставки може да има магическо действие върху вашата кашлица, без значение дали е суха, или влажна. Но тъй като живовлякът трудно се намира в кварталната бакалия, за разлика от мащерката и меда, има по-лесно решение – да ги вземе под формата на билков сироп от аптеката.

С тези съставки е Mucosolvan Natural Complete. Той е събрал положителните свойства на трите природни чудеса против кашлица и облекчава бързо раздразнените гърло и бронхи.

сироп
Снимка: Mucosolvan

Полизахаридната фракция от теснолист живовляк създава филм, който покрива лигавицата и я предпазва от изсъхване и дразнене. В допълнение има овлажняващи и успокояващи свойства. Спомага за намаляване на гъстотата на гъстия бронхиален секрет и подпомага отстраняването му.

Флавоноидната фракция от мащерка има антиоксидантни свойства, които облекчават и предотвратяват дискомфорта от раздразненото гърло в следствие на дразнители (свободни радикали).

Медът има висок вискозитет и свойството да привлича молекули на водата и така овлажнява лигавицата. Намалява дразненето в гърлото, причинено от постоянната кашлица.

А като казахме „гърло“, ето още една изпитана природна рецепта:

Лимон, мед и сода за хляб против болки в гърлото

кашлица грип
Снимка: iStock

Изстисква се сок от половин лимон в чаша и се добавя малко мед. Разбърква се. После идва ред на сода за хляб на върха на лъжицата. Слагате в чашата и разбърквате. Образува се пяна, която се изяжда с лъжичка. Вкусът е приятен, а ефектът – изумителен още след втория път.

Ако нищо от това не помогне и симптомите продължат и след третия ден, или пък ако се появи температура, посетете личния си лекар. Той най-добре може да каже с какво да се лекувате.

Мукосолван Натурал Къмплийт е медицинско изделие за възрастни и деца над 1 година. За повече информация „Санофи България“ ЕООД; гр. София 1784, бул. Цариградско шосе 90, Офис сграда Капитал Форт, тяло А, ет. 10, тел: 02/9705300, факс: 02/9705333, e-mail: bg-medical-info@sanofi.com  SABG.MUNC.18.11.0372а/11/18

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти