Не харчете за излишни неща в аптеката

Не харчете за излишни неща в аптеката
Снимка: Getty/Guliver

Зимата си починахме от ухапвания от неприятни буболечки, но в началото на лятото тези проблеми се завръщат.

Оказва се, че мехлемите, които имат за цел да успокоят ухапаното място и да намалят сърбежа, не вършат работа.
Проучванията показват, че жертвите на ухапвания от комари, молци, дървеници, бълхи и други, ще се справят и без помощта на купешки мехлеми. В повечето случай народната медицина или обикновен студен компрес имат много по-голям ефект, отколкото някакъв друг продукт, за който сте дали излишно пари.

Според изследванията много от предлаганите на пазара препарати не са тествани реално срещу ухапвания. Те се правят на базата на съставки, които биха намалили сърбежа при кожна екзема, но не и при ухапване от комар.

Освен това трябва да се прави разлика между продуктите, имащи за цел да успокоят проблема кожа при ухапване от насекомо и репелентите, които трябва да предотвратят изобщо ухапването.

Със затоплянето на времето сигурно из главата ви се въртят мисли за разходка сред природата. Силно препоръчително е в такива случаи да носите в себе си репелент. Той може най-добре да ви предпази от комари и особено опасните кърлежи. На пазара се предлага голямо разнообразие от такива продукти, така че имате възможността да изберете най-подходящия за вас и семейството ви.

По-добре да вземете мерки предварително, отколкото да се опитвате да лекувате последиците.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти