Натурална напитка за плосък корем

Натурална напитка за плосък корем
Снимка: Thinkstock

Какъв по-подходящ момент да започнем да живеем по-здравословно и природосъобразно, ако не сега?

Всички знаем колко е полезно през деня да пием достатъчно течности, както и да хапваме плодове.

Днес ви представяме Edna чудесна рецепта за детоксикираща напитка против подут корем, на която попаднахме в чуждестранния блог Blogilates.com. С това природно питие по-лесно ще можете да се справяте с усещането на тежест и дискомфорт в корема и ще можете по-бързо да му възвърнете плоската форма след обилно хранене.

За детоксикиращата напитка ще са ви необходими 1 литър вода, 1 краставица, 1 лимон, 1 портокал, 10-15 пресни листа мента и шепа лед. Както и подходящ съд или стъклен буркан.

А за да я приготвите, просто трябва да нарежете компонентите на рингове и да ги добавите във водата, заедно с накъсаните листа мента и леда. За по-голям ефект, изстискайте портокала, лимона и краставицата във водата, доколкото е възможно.

Можете да консумирате "вълшебната отвара" за плосък корем още на мига или да я оставите в хладилника за не повече от 24 часа и да я изпиете тогава.

Защо тази детоксикираща напитка е толкова полезна?

Краставицата съдържа аминокиселината цитрулин, която доказано насърчава функционирането на черния дроб и бъбреците. Тя помага на организма ни да се отърве от излишния амоняк, останал като отпадъчен продукт в тялото ни, когато то е изразходвало енергия.

Водата, знаем безкрайно добре, помага да изхвърляме токсините от тялото и хидратира кожата ни.

Лимонът стимулира храносмилателния тракт, предпазва ни от запек, киселини и газове.

Ментата подобрява действието на тънките черва и помагат за очистването на останалите хранителни мазнини. Билката помага още за отпускането и успокояването на стомашните мускули.

Портокалът съдържа в сока и кората си флавоноиди, които стимулират имунната система и предпазват от появата на гъбички.

Ще се убедите, че тази рецепта наистина действа и ако редовно я консумирате, много бързо ще усетите благоприятните ѝ ползи върху тялото ви, което ще е енергизирано, хидратирано и тонизирано.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти