Можем ли да запазим младостта и красотата?

Можем ли да запазим младостта и красотата?
Снимка: Thinkstock

Естественият процес на остаряване започва още след 24-25-та година – факт, с който мнозина не са наясно. Метаболизмът постепенно се забавя, както и производството на хормоните и регенерацията на клетките. Има ли начин да се забави хода на времето?

Полезни срещу вредни навици

Ако имате навик да пазарувате впечатляващи количества регенериращи и хидратиращи кремове, това не е гаранция за победа в битката с годините. Появата на бръчките е свързана не само със загубата на еластичност, но и с промените, които настъпват във всички тъкани, включително и лицевите кости. Така че скъпите кремове и козметични процедури могат да повлияят само частично. За да се ефективни грижите, които полагате, те трябва да започват не от повърхността, а „отвътре”.

Следните грешки в ежедневието ви вредят най-много:

Нередовно хранене или драстични диети;
Недостатъчен сън;
Злоупотреба с алкохол, цигари, кофеин;
Прекомерно излагане на слънце;
Токсини от замърсената околна среда, както и от употреба на медикаменти.

Младото лице има свеж, равен тен, подкожната тъкан е равномерно разпределена, което му придава една характерна заобленост. С напредването на възрастта настъпват промени в тъканите и лицевите кости, кожата „провисва”, бузите хлътват, лицето придобива уморен вид. Всичко това е свързано и с едно постепенно изчерпване на минералните запаси в организма, особено при хора, чието ежедневие изобилства с изброените по-горе вредни навици.

Добрите ежедневни навици, които могат да забавят този процес, са: рационалното хранене (балансирана и разнообразна храна с преимущество на сурови плодове и зеленчуци), прием на достатъчно вода, двигателна активност, регулиране на нивата на стреса с поддържане на психичното равновесие.

Нужен е и допълнителен прием на хранителни добавки, витамини и минерали.

Как да забавим процеса на стареене

За да имаме еластична кожа и добър метаболизъм, може да ни помогне комбинация от минерали в концентрация, която организмът възприема на ниво клетка.

Подходящи за целта са минералните соли на д-р Шуслер, които са произведени на хомеопатичен принцип и проникват през клетъчната мембрана дори и при нарушения на клетъчните функции (стресирана, дехидратирана клетка).

Комбинация минерални соли подпомага нормалната обмяна на веществата и естествените процеси на регенерация:

Шуслерови соли №1, 8 и 11. Сол №11 силицея стимулира образуването на колаген и предпазва кожата от стареене и поява на бръчки.

Сол №1 калциев флуорид се грижи за еластичността на тъканите - съдържа се в в еластичните влакна на съединителната и съдова тъкан, в епидермиса, помага срещу целулит и стрии.

А сол № 8 натриев хлорид регулира баланса на течности в тялото, хидратира кожата и предпазва от отоци. Препоръчват се по 5 таблетки дневно от всяка сол в продължение на 2 месеца, като може да се правят по 2-3 курса в годината.

И така: по-добре млади и красиви, отколкото...

Лесно можем да продължим това изречение. Но не е толкова лесно да го постигнем, освен ако не сме посветени в тайните на силицеята – популярна като солта на младостта и красотата в Шуслеровата терапия.

Ако забелязвате издайническите белези на годините, като бръчки тип „пачи крак” или отпусната кожа и малки бръчици в областта на ушите, това говори за голям дефицит на силицея.

Тази минерална сол предпазва от появата на разширени вени, стрии, хемороиди, бръчки, целулит.

Помага при проблеми с косата като накъсване, цъфтеж, косопад или при чупливи нокти, с неравна повърхност, лющене. Силицеята регулира потната секреция, овладява закрити гнойни процеси (например при акне). Подобрява структурата на зъбите и се прилага при кариеси и като профилактика за здравина на зъбите.

Подобрява и сетивните възприятия - слуха и зрението, тъй като предаването на електрическите импулси зависи от нервната проводимост, главно функционално вещество, за която е силицея. Нужна е и за нервната система – при свръхчувствителност, повишена раздразнителност, лоша концентрация, общо влошаване поради психично напрежение.

Още полезни комбинации с минерала за младост и красота:

При косопад:
Шуслерови соли №2 калциев фосфат, №5 калиев фосфат, №8 натриев хлорид и №11 силицея. Сол №2 балансира нивата на калций в организма, което често е причина за косопада.

Заедно със сол №5 те активизират процесите на регенерация в тялото. Соли №8 и 11 са важни за здравината на косъма, укрепват космения фоликул и стимулират растежа. Вземайте по 3 таблетки от всяка сол дневно за 2 месеца.

При отоци под очите: Ще ви помогнат соли с номера 1, 8, 10 и 11. Към класическата комбинация за красота със соли за еластични тъкани и баланс на течностите в тялото 1, 8 и 11 тук се добавя и Шуслерова сол №10 натриев сулфат, солта на отделителните процеси, която помага при склонност към oточност и задържане на течности в тялото. Всички соли се приемат по 3 таблетки от всяка дневно, за 2-3 месеца.

Ако искате да научите повече за Шуслеровите соли, вижте специалните видеоматериали за тях на www.istoriizazdrave.bg. А ако вече имате опит в употребата им, на istoriizazdrave.bg напишете вашата лична история за здраве! Екип на Немския хомеопатичен съюз и „Преди обед“ ще избере някои от най-интересните истории, за да ги заснеме и покаже на екран. И можете да получите възможността да посетите родината на хомеопатията и Шуслеровата терапия – Германия.

Очакваме вашите истории за здраве на www.istoriizazdrave.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти