Момичета, спрете да си го причинявате

Момичета, спрете да си го причинявате
Снимка: Unsplash

Само преди по-малко от столетие универсален стандарт за красота бяха изкусителните форми на Мерилин Монро, после на трибуната се настани моделската фина осанка на Кейт Мос. Днес редовният консуматор на съдържание в социалните мрежи е „бомбандиран“ с всевъзможни алтернативни визии на женското тяло. Има обаче една „модна“ вълна, която се наложи категорично и преобрази завинаги ежедневието на съвременните виртуални нарцисисти.

Вече освен нисък процент на мазнини трябва да имате и силно развита мускулна маса. Дупето ви трябва да е не просто стегнато, а изпъкнало и очертано като красива полусфера. Големите гърди са предимство, но непременно съчетани с талия, която нарушава всички закони на биологичната естетика.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😍👌🏼 Lounging

A post shared by Fitness & Health (@fitnessgirlsmotivation) on

И всичко това трябва да се постигне бързо, лесно и неангажиращо. Да бъдете силни и здрави като боксьори, но да се храните като корабокрушенци. Да пиете чай, който топи мазнините за една седмица. Да приемате вълшебни хапчета, които премахват неудържимото желание за консумиране любимите ви храни. Да нанасяте по три пъти на ден лосион с тайна съставка, която ще премахне 10 сантиметра от талията ви до началото на лятото.

Сами осъзнавате колко налудничаво звучи всичко това, нали?

Снимка: Pexels

Истината е, че една 3-месечна екзотична диета, 30-дневно предизвикателство или 3-часов глад няма да ви доближат до вашата „подобрена версия“. Зад всяка най-малка видима промяна стоят голяма порция компромис, труд и дисциплина. Красотата, която върви в комплект със здраве и сила, е привилегия.

Спрете да вредите на тялото си и заменете „Дали това ще ме направи по-красива?“ с въпроса „Дали това ще ме накара да се чувствам по-добре в кожата си?“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти