Момче спаси бездиханна жена по спомени от сериал. А ти какво би направил?

бърза помощ
Снимка: Thinkstock

Механик от щата Аризона спасил живота на жена, защото си спомнил сцена от своя любим сериал „Офисът“, разказва Дарикнюз.

21-годишният Крос Скот открил жена в безпомощно състояние, заключена в автомобила й. Той разбил стъклото и се притекъл на помощ.

Когато се добрал до нея, тя не дишала. Но Крос си спомнил епизод от сериала "Офисът", в който актьорът Стив Карел оказва спешна помощ и прави изкуствено дишане под ритъма на хита на "Би Джийс" "Stayin' Alive".

Песента притежава идеалното темпо за компресии на гръдния кош. Една минута след намесата на механика, безжизнената жена започнала да диша. Била закарана в болница и по-късно била изписана.

По ирония на съдбата Крос Скот има едно и също фамилно име с екранния герой Майкъл Скот, превъплътен в "Офисът" от актьора Стив Карел.

Тази добра новина обаче ни накара да се замислим – не е ли хубаво всеки от нас да премине курс по даване на първа помощ? Трябва ли, като знаем състоянието на Спешната помощ у нас, да губим ценни минути, когато с един сърдечен масаж или дишане уста в уста можем да спасим човека?

Обикновено курс за спешна помощ карат бъдещите шофьори, но често тези курсова са проформа или курсистите не внимават достатъчно.

бърза помощ
Снимка: Thinkstock

Дали не е време да поемем повече отговорност за собствения си живот и за този на близките ни? Да сме по-чувствителни към проблемите на околните, но не само като даваме лайкове във Фейсбук, а и като действително помагаме?

Ако вие бяхте на мястото на пожарникаря от Аризона, какво щяхте да направите? Да се втурнете да помагате на жената или да чакате Бърза помощ?

Какво да направите, ако някой припадне пред очите ви

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти