Създадено за OmniBiotic 6

Летните ваканции и пълния релакс - в търсене на баланса

Летните ваканции и пълния релакс - в търсене на баланса
Снимка: Vedra International

Колкото и отговорна да е работата ви, колкото и недовършени задачи да имате, не бива да отлагате отпуската си. Тя не е каприз или прищявка, а абсолютна необходимост, за да презаредим батериите и да сме отново във форма.

Как ще си почивате е въпрос на стил и предпочитания - край басейна на „ол инклузив“ след дълго избиране на хотела или пък спонтанно с приятелки в планината - изборът е ваш. Но при всички случаи си отделете няколко дни, за да се посветите на себе си и да върнете отново баланса си.

Какъв е смисълът от почивката реално?

Смяната на дейностите се отразява изключително благотворно на мозъка и емоциите. Оттеглянето от стресиращото ежедневие ви дава възможност да се рестартирате, да погледнете живота от нов ъгъл или просто да сте себе си, а не служител, майка, съпруга и отговорен възрастен.

Отпуснете му края с угощение със сладолед, без да мислите за калориите, направете нещо щуро с приятелките си, купонясвайте без угризения, защото сега е вашият момент за почивка и баланс.

Снимка: Vedra International

С поглед, вперен в хубава гледка

Почивката няма да е пълноценна, ако я прекарвате на дивана в хола, нали? Сменете гледката с лазурното море или величествените планини и се отдайте на съзерцание. Не забравяйте и любимата си книга, понякога имаме нужда да препрочетем най-любимите си романи, за да се почувстваме като у дома си.

И все пак да не забравяме предпазните мерки

Балансът в тялото ни е много лесно да се разруши. Заради храненето, стресът или външни фактори могат да нарушат баланса на чревния ни  микробиом и по този начин, отслабвайки нашия имунитет, в организма ни да се размножат болестотворни микроорганизми и гъбички.

Доказано е, че 80% от нашия имунитет се „намира“ в червата ни, но микробиом няма само там – на практика бактерии има и в лигавицата на носа, устата, интимните части. Навсякъде играят една и съща роля - пазят ни от така наречените „лоши бактерии“.

Когато балансът се наруши, „лошите“ бактерии взимат превес и може да се  стигне до неприятни инфекции или други състояния с неблагоприятен характер.

За да не се разочаровате в разгара на ваканцията си и да прекъснете почивката заради досадна гъбична инфекция от басейна, погрижете се да поддържате баланса на микрофлората с Омни-Биотик 6.

Снимка: Vedra International

Проучвания показват, че бактериите в Омни-Биотик 6 имат свойството да привеждат в готовност имунните клетки, които атакуват вирус инфектирани клетки. Освен това пробиотичната комбинация работи и за подобряване на функцията на защитните бариери, (каквито са например лигавиците на червата, устната кухина, влагалището) като активира локалния имунитет. Така Омни-Биотик 6 повлиява устойчивостта на организма спрямо външни патогени още на „входните врати“ към нашето тяло.

Това означава, че можем да бъдем малко по-спокойни, когато изберем да прекараме ваканцията си на море или на басейн. Бактериите в Омни-Биотик 6 проявяват антигъбично действие и така могат да помогнат на проблемите да отшумят при остри и хронични вагинози и лятната почивка да премине без никакви притеснения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти