9 храни, които помагат да намалите целулита

Всеки в тялото си има мазнини или „мастна тъкан“, която съставлява приблизително 10-25% от общото ни телесно тегло. Общото количество мастна тъкан в тялото естествено варира в зависимост от пола, възрастта, генетиката и други фактори, пише изданието Eat This, Not That.

Целулитът, от друга страна, всъщност не е мазнина: това е нормалната физиологична реакция към натрупването на мазнини, която възниква, когато колагеновите влакна, свързващи мазнините с кожата, се разтягат, разграждат или издърпват. По този начин се позволява на мастните клетки или „адипоцитите“ да изпъкнат. Досадните тръпчинки целулит сякаш подчертават наличието на излишни килограми, които са склонни да се задържат.

Пазарът днес е пълен с добавки, лосиони и други средства за кожа, които твърдят, че намаляват или премахват целулита, но идват с минимални доказателства за тяхната ефективност. Тези продукти биха могли временно да стегнат най-външния слой на кожата, но не правят много за разрешаване на основния проблем.

Вместо това фокусът върху здравословно поведение (стабилизиране на теглото, здравословно хранене, хидратация и адекватна физическа активност) осигурява повече ефикасност върху контрола на целулит в дългосрочен план.

Печеливша стратегия за минимизиране на целулита е да определите по какви начини можете да загубите телесни мазнини и да увеличите мускулна маса. Допълнителното тегло може да направи целулита по-видим.

Това вероятно означава да се съсредоточите върху създаването на калориен дефицит там, където е възможно, като контролирани порции, по-малко добавени масла или намалени добавени захари във вашето меню. Друг начин е да засилите обичайната си тренировка, като включите например допълнителен ден за сърдечно-съдова активност или тренировка за резистентност.

Eat This, Not That представя списък с храни, изследвани за ролята им в намаляване на целулита.

Прочетете в галерият тук кои са те: 

9 храни, които намаляват целулита

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти