Краят на пластмасовите чаши, чинии и прибори идва!

Краят на пластмасовите чаши, чинии и прибори идва!
Снимка: netinfo

Франция е първата страна в света, която официално ще забрани употребата и продажбата на пластмасови чаши, чини и прибори за хранене.

След като през месец юли тази година страната наложи забрана върху найлоновите пликове, следващата стъпка към преминаването към природосъобразен начин на живот е именно премахването на пластмасата в кулинарната култура на французите.

Забраната има за цел не само да намали замърсяването, причинено от пластмасата, но и да намали потреблението на енергия за преработване на пластмасовите отпадъци.

Правилата важат и за производителите, които до 2020 година трябва да започнат да опаковат или правят своите стоки единствено от биоразградими материали.

Еколозите по цял свят адмирират новите екологични мерки на Франция, но опонентите спекулират, че био законите нарушават правата за свободно движение на стоките и това ще се усети негативно от потребителите.

Все пак ние считаме, че това е важна крачка към екологичния начин на живот и се надяваме, че всички наши читатели също са отдадени на грижата за природата и не разхищават найлоновите пликове и пластмасовите прибори за хранене, а ги ползват разумно.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти