Кои здравни показатели се подобряват с възрастта

Кои здравни показатели се подобряват с възрастта
Снимка: Thinkstock

Знаете ли, че с напредването на възрастта и особено след 50-те чувствителността на зъбите към сладки и студени храни намалява, разкриват нови данни.

Това е така, защото с годините зъбният нерв се смалява с 30-40%, а оттам и чувствителността на зъбите към гореспоменатите фактори се редуцира.

Другият благоприятен ефект с напредването на възрастта е отделянето на по-малко секрет от потните жлези заради намаляването на количеството колаген в организма, което променя структурата на порите на кожата, разкриват данните.

Анкетата доказва още, че по-възрастните хора по-лесно могат да се откажат от тютюнопушенето за разлика от младите.

С годините се забавя и растежът на ноктите, което пък би спестило време на техните притежатели по отношение на по-честото им подрязване.

Ако говорим за алергиите (и най-вече тези към полени), то хората над 50 години са изложени на по-малък риск от усложненията им, сочи изследването.

Според експертите след настъпване на менопаузата по-голям процент от жените все по-рядко се оплакват от мигренозно главоболие.

Допитването показва още, че над 60% от запитаните мъже и жени са подобрили качеството си на сън след прекрачване на половинвековната възраст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти