Кое ви държи будни нощем

Кое ви държи будни нощем
Снимка: Thinkstock

Недоспиването може да доведе до сериозни здравословни проблеми като наддаване на килограми, главоболие, постоянна умора и т.н.

Ако често имате проблеми със съня, то значи те могат да се дължат на някои от следните причини, които от Fitsugar.com oписват.

Взиране в монитор
Да, компютрите вече са неразделна част от ежедневието ни, но това не означава, че трябва да прекарваме безкрайни часове, вгледани в екрана. Доказано е, че взирането в монитор преди лягане нарушава съня, както и че не е добре в спалнята ви да има компютри, телевизор или други подобни електронни устройства.

Тежка храна
Мазната, пържена и тежка храна може да предизвика чувство на дискомфорт, киселини и да направи съня неспокоен. Избягвайте преяждането преди лягане, като по този начин ще се предпазите както съня, така и фигурата си.

Спорт
Физическото натоварване е част от гаранцията за здрав сън, но вече е доказано, че тренировка непосредствено преди сън, не се отразява добре на организма. Тренирайте сутрин или поне три-четири часа преди сън.

Силни емоции
Особено ако са негативни, ще ви натоварят излишно, ще обезпокоят съзнанието ви и колкото и да сте изморени, ще ви държат будни и в напрежение. Постарайте се да си спестявате стреса вечер, като за целта може и да пропуснете гледането на кримилани програми по телевизията, екшън или трилър филми.

Внимавайте и с консумацията на напитки, богати на кофеин. Кафе или черен чай е добре да консумирате до обяд.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти