Какво ни изкушава в хранителните магазини?

Какво ни изкушава в хранителните магазини?
Снимка: Thinkstock

Съветвали сме ви и друг път да не влизате в хранителен магазин гладни, защото това ще ви накара да напълните кошницата си с всевъзможни неправилни храни, които няма да се отразят добре на фигурата ви.

Всичко това се дължи на факта, че сте гладни и ви си преяжда всичко, което видите.

Оказа се обаче, че има още един "подводен камък" в магазините, който "спъва" диетата и здравословния ви хранителен режим.

Медицинският журнал "New England" е публикувал ново проучване върху нещата, които провалят здравословното хранене и сред тях са различните търговски трикове.

Според него това, което наистина ни изкушава, са всички сладки десерти, които се поставят около касите в хранителните магазини.

Оказало се е, че хората много лесно си купуват нещо сладко, дори и да не са искали, когато то се намира около касата и е предложено от касиерите.

Много често тези продукти са и с промоционална цена, което допълнително ви насърчава в решението да си ги купите.

Явлението е обяснено като просто движение, посягане към нещо примамливо и интересно, без дори да се замислим трябва ли ни реално и имаме ли нужда от него.

 

Това е маркетинг от страна на търговците, които разчитат на импулса, моментната емоция на купувача. Именно поради това се стараят да организират подходяща "среща" на клиента с продукта.

От друга страна в журнала се споменава, че на края на пазаруването си, хората са "уморени" от взимането на решения какво да купят, а и от самото обикаляне из магазина, и се насърчават или възнаграждават с нещо сладко, което се предлага на касите и което могат да изядат на път за вкъщи.

Ако искате да разберете как да харчите по-малко по време на пазаруване, може да прочетете тук, а наръчник в онлайн купуването на различни артикули вече сме ви представили тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти