Какво хапна Съли Ерна, докато беше в България

Какво хапна Съли Ерна, докато беше в България
Снимка: netinfo

Наскоро у нас гостува Съли Ерна - един от най-интересните музиканти, който достави радост с два концерта и на нашите меломани.

Вокалистът на групата „Godsmack“ избра да вечеря в един от дните в гурме ресторант. Той и музикантите му предпочетоха тиха, спокойна и изискана обстановка на ресторант La Casa.

Популярен като изключително положителен човек, умеещ да уважава и усеща из основи всяко удоволствие, като емоционален характер, почитател на духовното измерение на всяко явление, музикалната звезда избра да пренесе този свой подход към живота и върху кухнята.

Гурме вечерята се оказа най-подходящото решение за нагласата на звездата...

Менюто му бе подбрано от главния готвач шеф Любомир Тодоров и консултирано от италианския шеф Джузепе Д‘Акуино, носител на звезда Мишлен, който също наскоро гостува за демонстрация на нови  изтънчени ястия в ресторанта.

Запечено козе сирене с тиква

Козето сирене се запича с естрагонов гел. За направата на естрагоновия гел ви трябва ситно смлян естрагон, захар и вода, в съотношение 1:1 и агар.

В естрагоновия гел се глазира и тиквено семе, заедно с тиквено олио и стафиди. Полива се сиренето и се запича на саламандър.

Тиква крем

За приготвянето й са ви необходими тиква, лук, звезден анасон, кориандър, дафинов лист и пилешки фон. След като тиквата се задуши с лука и подправките, подправките се вадят от сместа. Прецежда се и се избива с миксер, за да придобие вида на мус с гладка текстура. Към него се прибавят индийско орехче, сол и чеснова паста.

Бъчвички от тиква с ванилия

Чрез "су вид" техниката, на 60 C, във вакуум торбичка, се поставя тиквата заедно със зехтин, ванилия и мащерка. След като е готова се глазира с масло и пилешки фон.

Хокайдо тиква

Към хокайдо тиквата прибавяте мед, розмарин, мащерка, чесън и зехтин и я запичате.

Снимка: netinfo

Дехидратирана тиква на слайсове 
Пралини от козе сирене

Приготвяме мус от козето сирене, заедно със сметана, оформяме и панираме с яйце и брашно.

Така както в живота съчетанието на ситуация , хора, чувства и спомени е двигател на собствената ни душевност и изкуството, според веруюто на Съли Ерна, така и гурме рецептата му успява да съедини различни вкусове, постигнати по различен технологичен начин и достатъчно добре балансирани, за да създадат уникално усещане.

Тиквата е типичен сезонен продукт, който освен вкусен е и доста полезен. Шеф Любомир Тодоров не случайно го подбра като основен компонент в предястието си. Съчетаването му с козе сирене и  редица подправки ще ви потопи в истинско кулинарно приключение.

Специфичният кисел вкус на козе сиренето го прави идеален партньор на тиквата. Най-добре  обаче изпъква вкусът му в съчетание с подходящо червено вино. Комбинация, която ще остави траен отпечатък върху небцето ви.

Снимка: netinfo

Розмаринът, със силния си пикантен вкус и сладникав аромат е перфектен избор за подправяне на сирена. Придава им неповторим аромат и уникално ненатрапчиво съчетание на вкусовете. 

„Душата на рафиниратана кухня“, както казват французите за мащерката, е чудесна подправка за подобен тип предястия. Тя съдържа етерични масла и по специфичен начин консервира компонента към който е добавена. Много добре се балансира с вкуса на подправки като индийско орехче, розмарин и дафинов лист.

Познавайки качествата на всеки продукт, Шеф Тодоров умело успя да задоволи вкуса на рок звездата Съли Ерна и да го впечатли с избора си на меню.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти