Стъпка по стъпка: какво да правим при съмнение, че имаме коронавирус

коронавирус
Снимка: Istock

Всички започваме, дори и несъзнателно, да се притесняваме, замисляме и обследваме сами за симптоми, след като чуваме за постояннно растящия брой заразени на дневна база. И това е съвсем в реда на нашата човешка природа - да се страхуваме от неизвестното, да се тревожим за здравето на близките ни.

Но преди всичко, ще призовем за едно и то е спокойствие! Да, звучи лесно да се каже и трудно да се направи, но паниката не води до нищо добро, тя ни пречи да взимаме рационални решения и също е отговорна за част от хаосът, на който сме свидетели в последните дни.

Без презапасявания с лекарства, без самолечение със силни медикаменти, без страх от всеки лек симптом. Защото COVID-19 не е присъда, а вирус, с който имунната ни система има капацитета да се справи. особено ако сме здрави хора, които нямат придружаващи заболявания.

Вярно е, че делът на хората у нас с придружаващи заболявания не е никак малък, както и че населението ни е застаряващо, а това поставя много хора в рисковата група, но това, че по една или друга причина попадате там, също не означава, че ви предстои нещо много тежко. Тези случаи, разбира се, трябва да се наблюдават доста по-внимателно, задължително от личен лекар, който познава добре медицинската история на своя пациент. 

Но нека се насочим към съветите на специалистите как да действаме, ако имаме съмнение, че сме заразени с коронавирус:

Какво да правим при съмнение, че имаме коронавирус

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти