Как да изградим добър имунитет

Как да изградим добър имунитет
Снимка: Thinkstock

Кое ни прави толкова уязвими пред бактериите? Експертите на Световната здравна организация предупреждават, че сме на прага на пост-антибиотичната ера, когато медикаментите може да се окажат безсилни срещу всяка често срещана инфекция или малка рана.

По последни проучвания на СЗО антибиотичната резистентност вече се среща във всеки регион на света и потенциално засяга всеки човек.

Честата и неправилна употреба на антибиотици, освен че води до резистентност на бактериите към тях, ни вреди и по много други начини. Натоварва ни с токсини, застрашава с проблеми стомашно-чревния тракт, а в по-късна възраст може да провокира появата на заболявания като диабет, метаболитен синдром и дори рак.

Това е причината ежегодната Световна седмица на хомеопатията да бъде посветена на грижите за добрия имунитет. В рамките на седмицата от 22 до 29 април на безплатни образователни лекции в 6 града лекари хомеопати ще говорят по интересната тема и ще дават полезни съвети.

Добрият имунитет е израз на вътрешна и външна хармония, подчертават хомеопатите. Разболяваме се, когато се струпат повече от един стресови фактори едновременно – преуморени сме от работа, не си почиваме, спим по-малко от нужното, стресирани сме или се храним неправилно.

И при едно преохлаждане на организма, въпреки многото нива на защита на тялото ни, имунитетът пада и микроорганизмите вече могат да атакуват. С помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия можем да укрепим имунната защита и да помогнем на организма бързо да преодолее инфекцията.

В случай, че се разболеем, инфекцията се задълбочи и се наложи прием на антибиотик, можем успоредно с него да вземаме минерални соли за изчистване на токсините и предпазване на организма от развитие на гъбична инфекция. 

Повече можете да научите от лекциите на д-р Дора Пачова, лекар хомеопат и председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, и д-р Мария Папазова, холистичен лекар, от 22 до 29 април в: София, 22.04, НДК, зала №9; Велико Търново, 23.04, Общината; Варна, 24.04, х-л „Черно море“; Бургас, 27.04, Културен дом на нефтохимика; Стара Загора, 28.04, х-л „Верея“; Пловдив, 29.04, х-л „Санкт Петербург“.

Лекциите са безплатни и се организират от Асоциацията на лекарите хомеопати в България и Сдружение „Приятели на хомеопатията”, с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти