Как да бъдем по-здрави

Как да бъдем по-здрави
Снимка: netinfo

Омръзнало ли ви е да се разболявате едва ли не всеки месец?

Ако не искате отново да се почувствате болни, да ви тече носа и да ви дразни гърлото, да вдигате температура и да пропускате събиране с приятели, защото ви е лошо, трябва да знаете няколко полезни неща.

Чист въздух
Той е в основата на това да сте здрави. Не оставяйте дома си непроветрен, без значение дали навън температурите са минусови. В дома ви също циркулират микроби, както и застоял въздух. През есента и зимата стаите трябва да се освежават два пъти дневно - сутрин и вечер, или когато ви е удобно. Освен това, разходките сред природата ще засилят имунната ви система.

Почивка
Има хиляди причини защо трябва да си почивате и превенцията на настинка е една от тях. Когато сте под стрес, тялото ви е с повишена чувствителност и по-уязвимо. Целият ви организъм страда от претоварването, основно защото нямате време да се погрижите за себе си - да се храните здравословно и редовно, да спите достатъчно и да си почивате от работа. Затова намирайте време всеки ден за малко релаксация - без телевизор, без компютър и телефон, просто спокойствие и положителни мисли.

Чисти ръце
Едва ли има някой, който да не е научен още от детските си години да си мие ръцете веднага щом се прибере вкъщи. Ръцете обаче трябва да се мият малко по-често. Ползването на антибактериален крем или мокри кърпички също помага. Винаги преди хранене ръцете ви трябва да са чисти. Освен това е важно винаги да подсушавате ръцете си, тъй като влажните ръце разнасят повече микроби от сухите.

Сън
Сънят наистина лекува! Постарайте се вечер да лягате преди 12ч. и да спите не по-малко от седем часа. Организмът ви има нужда от почивка, която получава най-добре чрез сън. Разбира се, това не означава, че трябва да прекалявате, все пак не сте мечки и не спите зимен сън. Осем часа се водят оптималното време за нощен сън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти