Изумителен експеримент: как изглежда една жена след 6 и след 8 часа сън

Изумителен експеримент: как изглежда една жена след 6 и след 8 часа сън
Снимка: netinfo

Не е тайна, че пълноценният сън нощем е ключът към доброто здраве. 

Повечето хора мислят, че за да живеем добре, имаме нужда от осем часа сън, а други твърдят, че ключът към отлична кондиция е шестчасовото спане. 

Скорошен експеримент разкрива черно на бяло негативните ефекти от недостатъчния сън.

Сара Чалмърс е 46-годишна жена от Великобритания, който наскоро взе участие експеримент с лишаване от сън. Целта на изследването е на Сара да бъдат направени снимки, които да разкрият визуалните последици от липсата на достатъчно сън. 

В началото на експеримента учените анализират състоянието на кожата Сара с помощта на дерматологичен уред за сканиране на лицето. Тя спи с различна диманика на спане, като по време на изследването трябва да спи няколко вечери по 6 часа и няколко - по 8. 

В края на експеримента ясно личи, че при по-краткия сън нейните пори се разширяват двойно и кожата й изглежда зачервена.

Освен това, докато спи по-малко, Сара се усеща по изморена, ядат ѝ се повече сладки неща и е видимо по-раздразнителна. Също така забелязва лицето си по-изтощено, с по-видими кръгове под очите и по-малко еластично.

Когато обаче Сара се наспива по-дълго, хормонът на стреса, кортизол, вече е в нормата си, емоциите ѝ са по-стабилни, кожата ѝ е по-чиста и осезаемо свежа, вече не е раздразнителна.

Споделяме с вас снимки на Сара със спане от 6 и 8 часа дневно и ви оставяме сами да си извадите изводи по колко часа трябва да спите нощем:

Експериментът наистина е изумителен и заслужава внимание... най-малкото защото може да ни накара да се замислим спим ли достатъчно. И колко по-здрави можем да бъдем, ако го правим. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти