Имате нужда от повече информация относно здравето на венците

Имате нужда от повече информация относно здравето на венците
Снимка: Архив

За проблеми с венците става въпрос най-често, когато се е стигнало до парадонтит – трудно обратимо заболяване, придружено с отделяне на венеца от зъба, разрушаване на самия зъб и дори загубата му. Сериозно е, ако не вземем мерки навреме.

Пародонтитът е предхождан от възпаление на венците, което се нарича гингивит и е с ясно изразена и лечима симптоматика: венецът сменя цвета си от здравословно розов към червен, става лъскав и гладък, наблюдава се подуване - първоначално само в основата на зъбите, появява се неприятен дъх. С напредване на възпалението, венците започват да кървят лесно при натиск, в някои случаи миенето на зъби става болезнено, а храненето - проблематично.

Статистиката сочи, че всеки втори човек на земята страда или е страдал в период от живота си от някаква форма на възпаление на венците. Среща се често при бременни жени, тийнейджъри и малки деца поради хормонални промени, липса на изградени хигиенни навици при децата, растеж на зъби при най-малките.

Причините за гингивита са най-разнообразни: натрупване на бактериална плака между венеца и зъба, употреба на алкохол и тютюн, инфекциозни заболявания ,интоксикация след медикаментозно лечение, хормонални нарушения, генетичната предразположеност и наранявания при силно четкане

Гелът за венци е много важна стъпка в грижата за здравето на венците, независимо дали става въпрос за профилактика или за третиране на възпаление на венците. Препоръчителен е изборът на средства за орална хигиена, които въздействат, без да вредят, както и допълнителна консултация със стоматолог.

Моля, намерете повече информация по темата тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти