Хранителен режим 80 на 20 - новата ни любима диета

жена плодове диета здраве
Снимка: iStock

Хранителният режим 80/20 не е диета. Той се описва най-лесно като начин за промяна на режима на хранене, който благоприятства намаляване на телесното тегло.

При 80/20 се спазва следният принцип. През 80 % от времето човек се старае да се храни максимално здравословно, а през останалите 20% може да си позволи да се наслади на любима за него храна, била тя питка, баница, спагети, парче торта или някои и друго питие.

Това означава, че ако човек се храни средно три пъти дневно, то тогава тези 20% се равняват на 4 свободни хранения седмично.

диета работа здравословно хранене храна
Снимка: iStock

Много известни личности по целия свят описват този хранителен режим като лесно изпълним. Те обясняват, че в живота човек трудно може да бъде на 100% и да може да спазва всички правила, допълвайки, че 80% е доста по-постижимо.

Здравословното хранене в днешно време става начин за живот при много хора. Консумацията на повече плодове и зеленчуци, по-малко мазнини и ограничен прием на въглехидрати способства поддържането здравето на организма, както и неговото телесно тегло.

Какви са ползите, но и опасностите от приемането на оцет за отслабване

Тези здравословни навици, които се добиват при спазване на хранителния режим 80/20, предпазват от поява на високо кръвно налягане, високи нива на холестерола в кръвта, както и от метаболитен синдром.

Той е резултат от затлъстяване на организма, при което се нарушава обмяната на веществата, стигайки се до развитието на диабет и сърдечносъдови заболявания.

В книгата, описваща режима, се препоръчва в 80% от времето да се консумират протеини, идващи от риба или пилешко месо, непреработени пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, както и пресни плодове и зеленчуци.

От значение е и начинът на приготвяне на храната, като е желателно да се изключи консумацията на пържени храни.

И за да се постигне отслабващият ефект, не прекалявайте с тези 20%.

Възнаградете се за усилията, хапнете сладко, тестено, но все пак се ограничавайте в количествата.

Да останем във форма: ето кои са най-добрите храни за отслабване

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти