Ден на борбата със затлъстяването

Ден на борбата със затлъстяването
Снимка: Thinkstock

Затлъстяването се очертава като изключително важен социален и медицински проблем.

Световната пандемия от болестно свръхтегло води до увеличаване на заболеваемостта и смъртността от сърдечно-съдови, метаболитни и други заболявания.

Увеличава се затлъстяването сред децата и възрастните през последните години в България. Данните са от проведения през миналата година Световен форум по проблемите на затлъстяването в Ню Йорк.

Във връзка със Световния ден за борба със затлъстяването BASORD организира безплатни измервания (тегло, мастна маса, сърдечно-съдови рискове) в НДК по време на "Алея на здравето" от 30 октомври до 03 ноември включително. Ще бъдат представени нови диетични продукти и хранителни добавки за превенция и лечение на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

На 02 -03 ноември ще бъдат проведени и научно-практични конференции в зала 8 на НДК за новостите в борбата със затлъстяването.

От 24 октомври до 26 октомври в София ще се проведе 17-тия Световен конгрес по диетология. За конгреса са регистрирани 358 участници от 19 страни, включително водещи специалисти, които ще вземат участие в пресконференцията. Основни теми: превенция на детското затлъстяване, съвременната диететика на най-важните сърдечно-съдови и метаболитни заболявания, новости в областта на науката за хранене.

От 28 май до 31 май 2014 г. в София, в НДК ще се проведе 21-вия Европейски Конгрес по проблемите на затлъстяването. Това е едно голямо признание за българската медицинска наука.

Медицинският университет – София е партньор в голям международен проект за предотвратяване на затлъстяването и диабет тип II. Проектът набира участници с наднормено тегло и застрашени от диабет, които в разстояние на три години ще бъдат под безплатен медицински контрол, като за период от два месеца ще получават безплатна диетична храна. (Желаещите трябва да се обадят на телефон 0887944115.)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти