Дебелинките помагат

Дебелинките помагат
Снимка: Thinkstock

Телесните мазнини са приемани като враг номер едно, с когото се борим с всички позволени и не чак толкова средства – от зелен чай, през спорт, до спартанско гладуване и хапчета за отслабване.

Истината обаче е, че телесната маса ни е нужна, а и ако нямахме никаква такава, далеч не бихме изглеждали добре (особено жените).

Както винаги, всичко опира до правилното съотношение и това да не се прекалява с нищо – нито с трупането на сланинки, нито пък огромни мускули.

След като направим уговорката, че не става въпрос за затлъстяване (съвсем ориентировъчна графика можете да видите ТУК), нека посочим кои са най-големите плюсове на телесните мазнини.

Държат по-топло през зимата. Съществува като клише, но си е самата истина.

Допълнителният слой мазнина е като допълнителен пласт дрехи (нека само споменем тюлените smiley

Природата не е никак глупава, затова не ѝ се сърдете, че е направила нещата така, че през зимата неминуемо да качваме някое кило отгоре.

Другата интересна полза от мазнинките е, че се отразяват позитивно на страстта между чаршафите. Оказва се, че хората с нисък процент телесна мазнина не се радват на толкова добър сексуален живот.

По проучвания на Американския колеж за спортна медицина процентът телесни мазнини за зрели жени трябва да е между 20 и 32%. Върху качеството на секса влияят редица фактори и този за телесната мазнина е само един от тях, но нека все пак се вземе под внимание.

И за финал – телесните мазнини са пряко свързани с репродуктивните възможности.

Ако сте с поднормено тегло, е много вероятно да имате проблеми с редовността на месечния цикъл. Когато тялото не се храни редовно и качествено, то губи силата си, изпада в „защитен“ режим срещу опасността от гладуване, нарушават се метаболизма, а от там и ред процеси в организма и това се отразява пряко не само на здравето, но и на красотата.

Ненапразно се казва, че състоянието на косата и ноктите издават здравословното състояние. Това по никакъв начин не означава, че наднорменото тегло води до нещо по-добро, напротив. Отново проблеми с протичащите в организма процеси, влошаване на холестерол, кръвна захар, обездвижване и т.н.

Не залитайте в крайности, хранете се умерено без да се лишавате, но и без да се угоявате. Старайте се да се движите повече (не си търсете оправдания да не го правите) и най-вече – обичайте тялото си! Само за нещата, които обичаме, се грижим и искаме най-доброто за тях smiley

А когато една жена се чувства добре в кожата си, това личи и действа като магнит за одобрителни погледи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти