Алтернативи, с които да ограничим вредното действие на компютъра върху нашето здраве

Човекът отвръща на компютърната атака
Снимка: netinfo

Всички стоим погълнати и втренчени пред нашия лаптоп или компютър и това ''приятелство'' между нас и машините сякаш поглъща най-голяма част от времето ни. Но както повечето неща в живота, и това занимание си има своите минуси, които се отразяват най-вече върху здравословния ни статус.

Сега обаче вижте как с няколко лесни и малко по-нестандартни действия, можете да намалите негативите от електромагнитното излъчване, на което сме подложени, вследствие на многочасовото стоене пред компютъра.

1. Вземете парче червена глина и направете от нея 3 топки с диаметър 3-5 см. Едната поставете между клавиатурата и монитора, а другите две на перваза, за да бъдат огряти от слънчевите лъчи. След една седмица сменете топката до вашия компютър с една от тези на прозореца. За да възстанови защитните си свойства, всяка топка трябва да се "презарежда" на слънце в продължение на няколко дни.

2. Вземете малко парче колофон с диаметър около 2 см и го поставете до компютъра. Сменяйте го веднъж месечно.

3. В близост до компютъра може да се позиционира аквариум с рибки. Сред обитателите му задължително трябва да има и златни рибки.

4. Поставете саксия с растение до компютъра. Смята се, че най-полезно действие оказват кактусът и бегонията.

5. Сложете четиристенна пирамида до задната страна на компютъра, която можете да си направите сами. Изрежете от картон четири триъгълника с дължина на основата 10 см и височина на страните 24 см, а след това ги залепете с тиксо или лепило, но без да използвате игли и кламери.

Все пак нашият съвет е, дори да приемате тези алтернативи за реално действащи, да не пренебрегвате и това, което "стандартната промишленост" предлага като защитни средства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти