Борбата с диетите

Здрав дух в здраво тяло
Снимка: Thinkstock

Последни социологически данни, цитирани от британския сайт "Femalefirst.co.uk", показват, че повечето жени прекъсват диетичния си режим точно след пет седмици.

Само една от седем успява да ограничи хранителния си прием поне в срок от 13 седмици, а 25% от дамите трудно устояват и месец, без да посегнат към калоричните и мазни храни.

В анкетата са участвали 1000 представителки на нежния пол, като повечето от тях стартират първата си диета на 26-годишна възраст, а всяка трета се подлага на диетичен режим за първи път в живота си между 15 и 20 години.

Над 50% от анкетираните пазят диета три пъти годишно, а всяка десета жена прилага различни диетични режими пет пъти за период от 12 месеца.

Масово дамите спирали да консумират мазни продукти, когато не са сексуално желани или случаен минувач ги помислел за бременни.

Близо 60% от изследваните дами коментирали, че се чувстват депресирани, което им пречи да се откажат от любимите си и калорични лакомства.

Сред другите доводи са и тези, че редица жени готвят изкушаващи ястия за останалите членове от семейството си, което прави спазването на диета почти невъзможна задача, а немалко дами допълват, че ходенето в заведения за обществено хранене също ги кара да ядат по-нездравословно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти