Безплатни упражнения? Просто се огледайте

Безплатни упражнения? Просто се огледайте
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Всички знаем колко е полезно да се спортува и всички също така знаем колко трудно понякога се намира време за това.

Знаят го особено добре всички, които трябва да се грижат не само за собственото си здраве, но и за това на мъж, деца и домашен любимец.

Не се притеснявайте. Това, че денят ви е пълен със задължения, не означава, че трябва да се примирите с няколкото излишни килограма или да се обрече на заседнал начин на живот.

Около вас дебнат безброй безплатни упражнения, само трябва да се огледате и да се възползвате от тях.

Стълбището

То е вашият пряк път към оформянето на стройни крака и стегнато дупе. Колкото пъти да ви се наложи да слезете до магазина, слезте и се качете пеша.

Ако отдавна не сте ползвали това съоръжение, първите пъти може да ви се стори, че живеете на 91-я етаж, но ви обещаваме, че само след 4 дни ще припкате нагоре-надолу без никакви проблеми.

Домакинската работа

Съвременните домакински уреди имат една цел – да улеснят живота на жената. Което е чудесно, разбира се, но пък  като пестите усилия, пестите и калории.

Така че в името на добрата фигура се придържайте към по-традиционните методи на почистване, които включват много търкане, клякане, ставане и протягане.

Ще се радвате на двоен ефект – приятна (понякога силна) умора и блестяща къща. Чудесно, нали!

Ходене пеш

Това е най-лесното и приятно упражнение, за което можем да се сетим. С днешния трафик понякога е по-бързо да стигнете до някъде пеш, отколкото с автомобил или с градския транспорт.

Ходейки ще можете не само да се раздвижите, но и да прочистите ума си от мисли. Ще опознаете малките улички, из които могат да се крият страхотни съкровища – магазинчета, кафенета или идеални балкончета с много цветя и настроение.

И нека лошото време не ви плаши. Малко разходка в хладния въздух ще подсили защитните сили на организма и няма да позволи на вирусите да ви обсебят така лесно, както би се случило в градския транспорт.

Игри с децата

Да, знаем, че вечер сте изморени и единственото, за което мислите, е как да се излегнете на дивана. Но нали ще отслабвате! Така че се отдайте с детето си на всички игри, които малката му главица може да измисли.

Особено облагодетелствани са майките на момчетата, чиито игри винаги са свързани с много тичане, състезание, блъскане и криене.

Можем да продължим списъка с още много движения, но сме сигурни, че и сами ще откриете, че ежедневието ви може да е много по-динамично, но по положителен начин. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти