Балансираното здравословно меню

Балансираното здравословно меню
Снимка: Thinkstock

Консумирането на здравословна и балансирана храна осигурява хранителни вещества за тялото ни. Тези хранителни вещества дават енергия на организма, подпомагат работата на мускулите и костната система, пазят сърцето ни и поддържат мозъка активен.

Храненето предимно с плодове и зеленчуци, риба, млечни продукти и мед.може да е гаранция за превенцията срещу развитието на голяма част от хроничните заболявания. Ако в менюто преобладават свежи (не замразени) зеленчуци и повече плодове, се намалява рискът от високо кръвно налягане.

Засегнатите от хипертония, които променят начина си на хранене в полза на повече био продукти, също помагат на организма си да се очисти от токсините и да коригира високите стойности на кръвните показатели.

Диета, включваща по-малко наситени мазнини, може да намали опасностите от сърдечни заболявания, както и някои други болести.

Здравословното хранене може да помогне на хората, които вече са развили диабет или имат сърдечни проблеми, стига те да имат волята и мотивацията да преминат към него за постоянно. Високите нива на холестерола също се понижават след преминаване към балансирано меню. Освен всички други ползи, здравословният начин на хранене ще допринесе и за достигане и поддържане на здравословно тегло.

Когато човек успее да се настрои и постигне баланс на масата, включвайки разнообразна и натурална храна в менюто си, той е направил голяма крачка в подкрепа на своето здраве. Но не бива да се забравя, че разковничето е в умерените количества.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти