Създадено за

„Аз само кашлям“ не значи, че не сте болни

кашлица
Снимка: Thinkstock

Кашлицата е защитен рефлекс. Причините за кашлица може да са различни. Често тя е следствие от възпаление или дразнене във въздухоносните пътища, например прах, дим или гъст секрет от белите дробове.

Кашлицата е защитен рефлекс, при който целта е дразнителя да бъде изхвърлен. Една от най-честите причини за кашлица е настинката.

С кашлянето тялото се опитва да се освободи от дразнещите секрети, но в тях, както добре знаем, се съдържат болестотворните микроорганизми.

кашлица
Снимка: Thinkstock

Така че всеки път, когато започнете да кашляте, гърлото леко започне да ви дразни и носът ви да не е съвсем чист, значи, че на гости ви е дошла настинката, най-вероятно някоя лека вирусна инфекция.

Това ви прави сериозен разпространител на вируса чак докато кашлицата не отшуми напълно.

Затова е заблуда схващането, че щом човек няма температура, не е заразен. Това не е така, има ли кашлица или хрема, значи има и заразен болестотворен микроорганизъм.

За да облекчите собственото си състояние и да предпазите останалите от разболяване, е добре да помогнете на тялото си с подходящ билков сироп, освен ако лекарят ви не ви е изписал друго.

кашлица
Снимка: Thinkstock

Обикновено кашлицата, плод на настинка, трае около седмица и се повлиява добре от природни продукти като мащерка, мед и живовляк.

Техните активни съставки могат да се открият и в готови продукти като сиропа за суха и влажна кашлица Mucosolvan Natural.

Съставките му работят и по няколко различни начина – успокояват раздразненото гърло и създават филм, който защитава лигавицата.

сироп
Снимка: Mucosolvan

Mucosolvan Natural Completе има троен ефект:

- Облекчава кашлицата и успокоява гърлото

- Защитава лигавицата

- Елиминира гъстия и лепкав бронхиален секрет

А освен всичко това, има и приятен вкус.

Така че при следващата кашлица не чакайте да мине от самосебе си. Щом кашляте, значи има болестотворен микроорганизъм, който може да бъде победен със силата на природните съставки.

Ако не почувствате облекчение в рамките на 4-5 дни, потърсете личния си лекар.

Мукосолван Натурал Къмплийт е медицинско изделие за възрастни и деца над 1 година. За повече информация „Санофи България“ ЕООД; гр. София 1784, бул. Цариградско шосе 90, Офис сграда Капитал Форт, тяло А, ет. 10, тел: 02/9705300, факс: 02/9705333, e-mail: bg-medical-info@sanofi.com  SABG.MUNC.18.11.0372а/11/18

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти