Авокадо за по-успешно ин витро

Авокадо за по-успешно ин витро
Снимка: Thinkstock

Оказва се, че редовното хапване на авокадо и заливането на салатите със зехтин увеличава шанса за зачеване чрез ин витро.
Храните, характерни за средиземноморската кухня, помагат при лечението на безплодие.

Ново изследване е открило, че мононенаситените мазнини, които се съдържат в ядките, слънчогледовото олио и зехтина, са много подходящи за дами, които искат да станат майки.

Проучването е установило, че шансовете жена, подложена на ин витро да зачене, след като е увеличила консумацията на мононенаситени мазнини, са три пъти по-високи, отколкото ако не приемат подобен вид мазнини.

Учените са убедени, че тези мазнини, за които вече се знае, че защитават сърцето, могат да помогнат и за насърчаване на плодовитостта при дамите.

Професор Джорд Шаваро – водещ на изследването, споделя:

"Най-добро за ядене е авокадото, тъй като е истински богато на мононенаситени мазнини, докато нивата на другите видове мазнини в него са ниски.“

Изследването е обхванало 147 жени, които са били разделени на групи и всяка група е приемала различни видове мазнини.

Професорът обобщава, че различните видове мазнини имат различни ефекти върху биологичните процеси в организма, включително и върху репродукцията.

По-мазните риби като сьомга и риба тон, които са богати на омега-3, също са препоръчители.

Идея за закуска с авокадо вече сме ви давали, може да си я припомните тук!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти