Алергия-енигма

Алергия-енигма
Снимка: netinfo

Проучване на университета в Охайо показва, че редица хора, които са алергични към ядки никак не са наясно към коя тяхна разновидност организмът им най-силно се бунтува.

За да докажат твърденията си, експертите тествали 650 възрастни и 450 деца, като на всички тях били дадени 19 вида ядки.

"Оказа се, че над половината от анкетираните въобще не са информирани за произхода и наименованието на повечето ядки и трудно биха различили коя им причинява алергия", допълва д-р Тод Хостетлър, професор по педиатрия и част от екипа, провел изследването.

Само 21 души от запитаните успели да идентифицират с абсолютна точност всички 19 вида ядки, а тестовете показали, че хората, алергични към ядки, в никакъв случай не разпознават по-добре техния асортимент от останалите, които нямат такива симптоми и оплаквания.

Така, например, в САЩ близо 25% от децата страдат от подобен тип алергии, като най-често срещана е непоносимостта към фъстъци. От другите хранителни алергии сред подрастващите отвъд океана на второ и трето място се нареждат тези, предизвикани от млякото и мидите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти