Ако не ви се отслабва, просто недейте

диета
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Все искаме да отслабваме на втори-трети януари. Изкарваме на пост и молитва около два дни и половина, после махваме с ръка и решаваме, че новогодишните обещания са глупава работа.

Ами не са глупава работа, стига да решиш да си ги спазиш. И то не защото така е редно, а защото ти искаш.

Има достатъчно хора, доказали, че за човешкия ум, тяло и съзнание няма невъзможни неща. Стига само да поискаш.

Ама не да си седиш, да си викаш „искам, искам“ и да продължиш да се тъпчеш с кроасани. А да поискаш да се промениш, да си създадеш нови навици, нов живот, да станеш ново аз – онова, за което все мечтаеш.

диета
Снимка: Thinkstock

Ако не си го направил досега, значи не искаш достатъчно силно и е по-добре да спреш да лъжеш себе си и околните, че ей сега, ама не точно днес, ще се промениш.

Ако ви се услажда яденето, ако не смятате предупрежденията на лекарите за вредата от излишните килограми за достатъчно плашещи, ако харесвате това, което виждате в огледалото, ами не се лъжете, че ще отслабнете.

Бъдете честни със себе си и си кажете „аз ще си седя приятно закръглена и щастлива“, почерпете се с една торта за добрата идея и си гледайте живота.

На никой от нас не му се слушат фалшиви обещания и добре скалъпени лъжи за „много исках да отслабна, ама не мога“.

Няма смисъл, вече никой не се хваща на това.

диета
Снимка: Thinkstock

Ако искате, намирате начин. Но истински, устойчив, осмислен и с лекарска подкрепа. А не безумна диета, глад и нови 10 килограма отгоре като ви мине новогодишния ентусиазъм.

Ако не искате да отслабвате, недейте. Неспазените обещания действат на самочувствието много по-зле от няколко килца в повече.

Макар че ви делят едва 6 седмици до новото ви тяло, ако решите поне този път да го направите като хората и наистина да спазите обещанието си. 

Само да знаете колко по-хубаво е след това ;) 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти