Ако много ви се ядат яйца, тялото ви иска да ви каже нещо

яйца
Снимка: Thinkstock

Няма да спрем да повтаряме, че трябва да се научим да се вслушваме в сигналите, които тялото ни изпраща. Гладът за определен хранителен продукт може да е нещо повече от мимолетна прищявка на организма. Това е знак, че нещо важно му липсва.

Ако в случая изпитвате голямо желание да си хапнете яйца - сварени, бъркани, на омлет или на очи, вероятно страдате от дефицит на витамин B12.

Всички сме чували, че тялото ни се нуждае от витамини и минерали, но малко от нас са наясно с тяхното значение. В12 е единственият витамин, съдържащ следови елемент – кобалт, от който идва и научното му название: кобаламин. Тъй като се произвежда в храносмилателната система на животните, той е единственият витамин, който не можете да си доставите от растенията и слънцето. 

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 2 варени яйца на ден?

Човек се нуждае от много малко количество В12 на ден (2-4 микрограма), но е изключително лесно да получите дефицит от този нутриент. При лек недостиг, може да се стигне до анемични състояния, хронична умора, депресия. Това се дължи на неговата ключова роля в производството на червените кръвни клетки (еритроцитите), които отговарят за транспортирането на кислород с кръвта до мускулите, останалите тъкани и органи.

Повечето хора могат да попречат на дефицита на витамин B12, като консумират достатъчно месо, морски дарове, млечни продукти и яйца. Ако не консумирате животински продукти или имате заболяване, което ограничава тялото ви да асимилира в оптимална степен хранителните вещества, експертите препоръчват приема на B12 и на зърнени закуски, обогатени с този витамин. По-подробна информация можете да откриете ТУК >>>

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти