Ако хапваме повече сирене

Хапка по хапка
Снимка: Thinkstock

Само две парченца сирене на ден могат да намалят риска от развитието на диабет тип 2, се казва в ново международно изследване.

Фактите показват, че редовната консумация на този млечен продукт може да редуцира рисковете от развитието на диабет тип 2 с 12%.

Досега се смяташе, че високомаслените храни са абсолютно противопоказни, защото от тях се напълнява, а това е и основната причина за появата на диабет тип 2.

Само във Великобритания диабетиците са 2,5 млн. души, като 90% от тях страдат именно от диабет тип 2.

В научния експеримент са участвали 16 800 здрави възрастни и други 12 400 мъже и жени, диагностицирани с диабет тип 2, а анкетираните са били жители на осем европейски държави.

Резултатите показали, че ако консумираме поне 55 г сирене на ден – вероятността да заболеем от диабет тип 2 намалява с 12%.

Подобни са и статистиките при индивидите, приемащи същото количество кисело мляко в рамките на едно денонощие.

Всъщност бактериите, предизвикващи ферментацията, в млечните продукти могат да намалят нивата на холестерола в организма, а високите стойности на витамин D, калций и магнезий в млякото и сиренето – действат като превантивна мярка срещу диабета, допълват експертите.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент