А какво ще готвя тази вечер?

А какво ще готвя тази вечер?
Снимка: netinfo

Ежедневието често може да бъде много стресиращо и натоварващо, но вечер е времето, когато трябва да се отпуснете и да се съберете с любимите хора около трапезата.

За много от жените, обаче, е досадно да мислят всеки ден какво да приготвят за вечеря. Затова най-добрият начин е като планирате менюто за цялата предстояща седмица.

Ето няколко идеи какво може да готвите от понеделник до петък, което хем ще е вкусно, хем ще е здравословно.

Салата с паста и леща
Много лесна за приготвяне, вкусна и здравословна. Лещата е от семейството на бобовите култури, които, както сме писали, са изключително полезни и трябва да присъстват по-често на масата.

Сьомга
Сьомгата е "вълшебната“ риба, която се отразява изключително благотворно на целия организъм. Въпреки че спада към така наречените "мазни“ риби,тя не добавя излишни мазнини към талията ви, а освен това е богат източник на протеин.

Пиле със зеленчуци
Пилето е вкусно и е чудесен вариант за вечеря, стига да не е запържено и в комбинация с пържени картофки. По-добре задушете пилешко филе в зехтин и го комбинирайте със свежи зеленчуци на пара.

Доматена супа
Лесно и много, много вкусно. Не напразно испанците не сядат да обядват без любимата си студена доматена супа, наречена гаспачо. Доматената супа действа разхлаждащо, а освен това и засища. Рецепта за приготвянето й може да намерите тук.

Пълнозърнести спагети с аспержи
Лесни за приготвяне, а може да проявите фантазия и да обогатите рецептата с още неща.
Като начало трябва да нарежете аспержите на едри парчета и да ги оставите за пет минути в подсолена вода с щипка захар вътре. В отделен съд нарязвате малко магданоз, босилек и чесън, прибавяте зехтин, лимонов и соев сос. Добавяте сварените спагетите и аспержите към останалите продукти, наливате си чаша бяло вино и получавате вечеря за чудо и приказ.

Споделете ни вашите любими здравословни рецепти на Edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти