4 храни, които всячески трябва да избягвате

4 храни, които всячески трябва да избягвате
Снимка: Thinkstock

Колкото специалисти по хранене има, толкова са и хранителните режими. Това, което ги обединява обаче, е отричането на няколко определени храни.

Дори да не сте сред стриктно спазващите диета хора, горещо ви съветваме да избягвате храните, които ще напишем по-долу. Те са вредни не само за хора, които искат да отслабнат, но и за всички, които искат да са здрави, т.е за всички.

Колбаси

Избирайте само такива, произведени от доказани месарници. Винаги четете етикетите и ако Е-тата са повече от съставките, които разбирате, изберете нещо друго.

В колбасите има прекалено много сол, прекалено много консерванти и прекалено много оцветители, за да ви носят дори и процент от полезните вещества, които се съдържат в парче хубаво месо.

Безалкохолни напитки

Захар, вода и оцветители. Това има в бутилката, която уж трябва да утолява жаждата. Колко точно захар ли? Често до 10 чаени лъжички на половин литър.

Ако сте жадни, винаги избирайте вода преди всякакви други алтернативи. Това е единствената естествена за тялото течност.

Ярко оцветени храни

Зелен крем за торта? Розови захаросани череши? Колкото по-неестествен е цветът на храната, толкова повече оцветители има. Дори да става дума за „хранителна“ боя, това все пак е химическо вещество.

То няма място в тялото ви.

„Подобрени“ здравословни храни

Картофът е безобиден зеленчук. Но когато се превърне в поръсен с хиляди подправки, пържен и посипан с консерванти чипс, той спира да е картоф и се превръща в калорийна бомба.

Пуканките, сами по себе си, са разцъфнали царевични зърна и са полезни. В една порция се съдържа само 70 калории, но ако ги приготвите в къщи с машина за пуканки и не сложите никаква мазнина и сол.

Вземете ли от готовите за микровълнова печка, освен царевицата, получавате мазнини, консерванти и сол в индустриални количества.

Здравословното хранене не е толкова трудно, нито пък е безвкусно. Просто трябва да се придържаме към храните, които природата ни дава.

Опасни храни в детското меню

На какво още вредят колбасите

Ограничете солта, спасете здравето си

Направете най-безвредния избор на щанда за месни храни

Как да си направите здравословен чипс от моркови

Малко яснота за "празните" калории

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти